joi, 11 februarie 2010

Deputaţii au amânat discuţiile în comisii privind legea Poliţiei locale

Deputaţii din comisiile de apărare şi de administraţie au amânat, marţi, discuţiile privind raportul ce urmează a fi întocmit în legătură cu legea Poliţiei locale. Secretarul de stat în MAI Dan Fătuloiu a declarat că membrii Comisiei de apărare au dorit o documentare suplimentară legată de modul în care sunt organizate Poliţiile locale în alte state europene.
Din cauza discuţiilor purtate la Comisia de apărare, reprezentanţii MAI au sosit cu întârziere la Comisia de administraţie, unde au fost informaţi de preşedintele acestui for parlamentar, Sulfina Barbu, că deputaţii au decis amânarea cu o săptămână a discuţiilor în vederea întocmirii raportului privind legea Poliţiei locale.

Mai mulţi membri ai Comisiei de administraţie au fost interesaţi de standardele de cost pentru funcţionarea Poliţiei locale. Fătuloiu a explicat că o parte din banii necesari Poliţiei locale vor fi daţi de către comunităţi, iar o parte vor veni de la bugetul de stat. "Am stabilit anul trecut că standardele de cost pleacă o dată cu proiectul de lege ca să vedem ce resurse alocăm comunităţilor pentru Poliţia locală", a atras atenţia deputatul PSD Valeriu Zgonea, atunci când secretarul de stat Fătuloiu i-a anunţat pe membrii comisiei că ministerul lucrează în prezent la aceste standarde. Discuţiile în cadrul celor două comisii pe marginea acestui proiect de lege vor fi reluate săptămâna viitoare.

Sursa:
AGERPRES

Niciun comentariu: