miercuri, 3 martie 2010

Ministrul Elena Udrea cere primarilor să urgenteze vânzarea caselor ANL şi să ceară contruirea de locuinţe pentru specialişti


Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, le-a cerut, duminică, prefecţilor să solicite primarilor din judeţele lor transmiterea căre minister, până la 31 martie, a cererilor pentru construcţia de case destinate specialiştilor, în mediul rural, precum şi urgentarea vânzării locuinţelor ANL către tinerii chiriaşi.
În cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii susţinute, duminică, la Guvern, Udrea a menţionat că primarii trebuie să trimită Ministerului Dezvoltării şi documentaţia privind terenurile pe care autorităţile locale le pun la dispoziţia construcţiei de locuinţe în programul "Renaşterea satului românesc - zece case pentru specialişti în mediul rural".

"Pentru ca acest program să fie implementat cât mai repede este nevoie ca primarii să facă solicitări către minister. Este suficient ca solicitările să cuprindă tipurile de locuinţe de care au nevoie. Primarii ar trebui să trimită aceste solicitări cu numărul de locuinţe necesar şi, în acelaşi timp, ar trebui să indice terenul aferent locuinţelor, pentru că terenul se pune la dispoziţia ministerului în mod gratuit de către autoritatea locală", a spus Udrea.

Ea a menţionat că locuinţele destinate închirierii către specialiştii care vor să activeze în mediul rural vor necesita teren de cel puţin 500 de metri pătraţi pentru fiecare casă, pus la dispoziţie de autorităţile locale, iar în cazul în care suprafeţele nu beneficiază de utilităţi, Ministerul Dezvoltării Regionale va lua măsuri pentru introducerea acestora.

De asemenea, referitor la locuinţele construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), Elena Udrea a cerut urgentarea vânzării de către primării a acestor case către tinerii chiriaşi, miniştrii Dezvoltării şi cel al Finanţelor urmând să emită, săptămâna viitoare, un ordin comun pentru stabilirea preţului apartamentelor acestor case. "Preţurile acestor locuinţe s-au stabilit şi vor fi comunicate, după ce săptămâna viitoare, împreună cu ministrul Finanţelor, voi da un ordin prin care va fi menţionat preţul pentru fiecare locuinţă", a spus Udrea.

Totodată, premierul Emil Boc le-a cerut prefecţilor ca o dată la două luni să prezinte Guvernului graficul vânzării locuinţelor ANL. Prim-ministrul Emil Boc a convocat, duminică, la Palatul Victoria, o videoconferinţă cu prefecţii şi cu miniştrii, pentru analizarea măsurilor guvernamentale de până în prezent şi pentru a coordona acţiunile privind combaterea urmărilor negative ale fenomenelor meteorologice. El a precizat că aceste videoconferinţe vor fi organizate bilunar şi ori de câte ori va fi nevoie, în situaţii deosebite. AGERPRES

Niciun comentariu: