vineri, 12 martie 2010

Curele de slăbire reduc arterioscleroza


Cercetători israelieni au anunţat că au dovedit, la capătul unui studiu realizat timp de doi ani, că pierderea de greutate reduce semnificativ riscul arteriosclerozei, transmite AFP.
Cercetători de la Universitatea din Beer Sheva au urmărit, prin ecografii tridimensionale, dezvoltarea depozitelor de colesterol din carotidă, principala arteră a creierului, la 140 pacienţi. „Am constatat pentru prima oară, cu ochii noştri, că un regim alimentar moderat împiedică nu numai acumularea de colesterol, ci reduce şi volumul arterelor şi presiunea sanguină”, a declarat AFP şeful echipei de cercetători, doctorul Iris Shai.

„Este recomandabil ca pacienţii să ţină un regim alimentar prelungit, eficient pentru combaterea aterosclerozei” (o formă de arterioscleroză asociată cu depozite lipidice - colesterol - pe pereţii interiori ai arterelor), a precizat dr Shai.

Rezultatele cercetărilor, desfăşurate pe pacienţi care au ţinut o cură de slăbire pe baza bucătăriei mediteraneene, cu puţine grăsimi animale, au fost publicate în ultimul număr al revistei de specialitate americane „Circulation”. AGERPRES


Alte articole din Invatamant medical

Niciun comentariu: